K prověření vyčísleného nároku nám stačí jen plná moc

Feb 22, 2023

Věděli jste, že nároky vzniklé za nevydané pozemky byly vyčísleny na 8,3 miliardy korun? A věděli jste, že v minulosti se často stávalo, že hodnota nároku byla chybně vyčíslena? Jsme tu proto, abychom vám pomohli zmírnit způsobené křivdy a pomohli se spravedlivým vypořádáním. Již vyčíslený nárok můžeme bezplatně prověřit a v případě zjištění chybné kalkulace vám pomůžeme s otevřením celého vašeho případu.

Víte, že v roce 2021 bylo vypořádáno 98,8 mil. korun v nárocích za nevydanou půdu a 1,8 mil. za ostatní zemědělský majetek? Možná patříte mezi restituenty, kteří mají své nároky již vyřešené. Jste si však jistí, že byly vyřešené správně? Pokud ne, máte plné právo na to, nechat si vyčíslené nároky prověřit. Co k tomu potřebujete? V podstatě nic, protože stát vede o každém restituentovi samostatný spis. K otevření případu tedy typicky postačí plná moc, na jejímž základě je možné všechny podklady ze spisu získat.

Pokud zjistíme, že byl nárok vyčíslen chybně, jsme schopni znovu otevřít celý proces, a to i přesto, že lhůty pro podání žádosti o navrácení restitučního nároku již uplynuly. Stále totiž platí, že restituční nárok a možnost jeho uplatnění se nepromlčuje.

Další dokumenty potřebné pro správné ocenění nároku zajišťuje znalec. „V soudních sporech pak spolupracujeme například s geodety, kteří vypracovávají geometrické plány pro oddělování vhodných částí náhradních pozemků k vydání,“ vysvětluje Milan Prieložný, advokát z právní kanceláře Invicta.

Stát se bude bránit

V tomto případě je však potřeba se dobře připravit, protože stát se bude intenzivně bránit. Pokud však máte v zádech spolehlivého profesionála, máte vyhráno. „Stát se v zásadě proti každému rozhodnutí soudu odvolává a podává i dovolání k Nejvyššímu soudu. Důsledným využíváním procesních prostředků stát většinou jen oddaluje uspokojení restituenta, který pokud je zastoupen advokátem, zpravidla stejně dosáhne plného uspokojení svého nároku,“ pokračuje Prieložný.

Spolek My restituenti si zakládá na profesionálním a transparentním jednání, a v případě zájmu vás srozumitelně provedeme celým procesem. „Je pro mě velmi důležité, abychom se našim klientům věnovali s maximální péčí a nasazením, a abychom dokázali pomoci co největšímu počtu lidí,“ říká předsedkyně spolku Petra Devine. Pokud si tedy přejete prověřit své nároky, nechte to na nás.

Kontaktovat spolek

Další aktuality

Spojte se s námi

Prověřujeme restituce po celém území České republiky.

Potřebujete poradit? Máte zájem o bezplatné prověření vašeho restitučního nároku? Vyplňte prosím údaje níže a jeden z našich kolegů se vám brzy ozve zpět.

Chci prověřit svůj nárok