Proč je důležité nechat si vyčíslený nárok překontrolovat?

Jun 6, 2022

Od počátku restitučních procesů řešil Státní Pozemkový Úřad (SPÚ) téměř 220 tisíc restitučních případů, z čehož zhruba 90 tisíc již bylo vypořádáno.  Spolek My restituenti je tu od toho, abychom zjistili, jestli vypořádané nároky byly správně vyčísleny. 

Státní pozemkový úřad už řešil skoro 220 tisíc případů z čehož bylo zhruba 90 tisíc vypořádáno. Nároky, které vznikly za nevydané pozemky, byly vyčísleny na 8,3 miliardy korun. My je můžeme bezplatně prověřit a zjistit, zda vyčíslená částka odpovídá skutečné hodnotě.

Většina kompenzací je kalkulována podle tzv. tabulkových cen z 90. let. V minulosti se však často stávalo, že pokud člověk v poválečných letech přišel o zemědělský pozemek, který byl využit například pro výstavbu sídliště, dostal kompenzaci za pozemek zemědělský a nikoliv stavební. 

Proto doporučujeme, nechat si celý nárok znovu překontrolovat. Navíc vám můžeme s celým procesem pomoci a zejména ho uspíšit tím, že vás propojíme s našimi ověřenými partnery, kteří vám pomohou dosáhnout spravedlivé náhrady. „Bojovat proti státnímu aparátu zastoupenému advokátními kancelářemi, je bez právního zastoupení ze strany restituenta ve většině případů předem prohraný boj,” říká František Sedláček, právník z advokátní kanceláře INVICTA.

Náprava ocenění restitučního nároku totiž vyžaduje odborné znalosti a celý proces zahrnuje různé výzvy úřadům, zpracovávání znaleckých posudků, výběr vhodných náhradních pozemků a ve většině případů pak podávání soudních žalob.

Našich služeb využila i Marie Nachtigallová, dcera restituentky, které jsme pomohli s celým procesem.„Spolek My Restituenti nám pomáhá dosáhnout spravedlivějšího narovnání majetkových křivd způsobených komunistickým režimem. Jsme rádi, že jsme dostali příležitost opřít se o tým profesionálů v této oblasti a věříme, že know-how partnerů spolku povede ke zdárnému cíli i v případě naší rodiny,” říká. Její příběh si můžete přečíst zde.

Spolek si zakládá na profesionálním a transparentním jednání, a v případě zájmu vás srozumitelně provedeme celým procesem.

Kontaktujte nás

Další aktuality

Spojte se s námi

Prověřujeme restituce po celém území České republiky.

Potřebujete poradit? Máte zájem o bezplatné prověření vašeho restitučního nároku? Vyplňte prosím údaje níže a jeden z našich kolegů se vám brzy ozve zpět.

Chci prověřit svůj nárok