Ještě je čas

Jun 6, 2022

Podle aktuálních dat eviduje Státní pozemkový úřad (SPÚ) více než 33 000 osob, kterým vznikl nárok na náhradní pozemek, a přesto jej neuplatňují, a dokonce ani neusilují o jeho vypořádání. A co víc! Zhruba 40 tisíc restituentů má dosud nevypořádaný nárok na náhradní pozemky.

Téměř 40 tisíc restituentů má nevypořádaný nárok a více než 33 000 z nich ho vůbec neuplatňuje a ani o jeho vypořádání neusiluje. Důvodem může být i to, že zkrátka už nemají energii dohadovat se s úřady a trávit dlouhé hodiny prověřováním potřebných dokumentů. A není se čemu divit. Restituční proces není jednoduchý a člověk se potřebuje připravit a obrnit si nervy. 

To potvrzuje i František Sedláček, advokát ze společnosti INVICTA, která se, mimo jiné, zabývá i restitučními procesy. „Ti, kdo o nesprávné evidenci ví, už mnohdy nemají sílu bojovat proti státnímu aparátu. Využití právníka ze strany restituenta je vlastně nezbytným předpokladem úspěchu,” vysvětluje a dodává: „celý proces zahrnuje různé výzvy úřadům, zpracovávání znaleckých posudků, výběr vhodných náhradních pozemků a ve většině případů pak podávání soudních žalob. A bez kvalitní právní pomoci lze spravedlivé nápravy dosáhnout jen stěží.”

Restituenti pomáhají restituentům

To byl také jeden z hlavních důvodů, proč byl založen spolek My restituenti. Sami jsme si celým procesem prošli od začátku do konce a máme s ním bohaté zkušenosti. Stojíme si za tím, že se na nás v těchto věcech budete moci stoprocentně spolehnout a jsme připraveni podat pomocnou ruku všem, kteří o ni projeví zájem. 

Bezplatně posoudíme váš nárok a v případě, že zjistíme, že byl špatně vyčíslen, postaráme se o znovuotevření celého případu. Nemusíte se starat ani o komunikaci s úřady, ani o hledání potřebných dokumentů. Od toho jsme tady my.

Zakládáme si na profesionálním a transparentním jednání, a v případě zájmu vás srozumitelně provedeme celým procesem.

Kontaktujte nás

Další aktuality

Spojte se s námi

Prověřujeme restituce po celém území České republiky.

Potřebujete poradit? Máte zájem o bezplatné prověření vašeho restitučního nároku? Vyplňte prosím údaje níže a jeden z našich kolegů se vám brzy ozve zpět.

Chci prověřit svůj nárok