Restituce jsou stále živé

Mar 17, 2022

Přinášíme základní přehled, který se vám může hodit.

Komu můžeme pomoci?

Téma restitucí je stále aktuální. Dokazuje to většina z vás, kteří se na nás obrací. Bohužel však není v naší moci vyjít vstříc všem, a proto jsme pro vás připravili, přehled, komu pomoci můžeme a komu bohužel ne.

Komu pomoci nedokážeme:

  • Tomu, kdo nezažádal o vrácení v zákonem stanovené lhůtě
  • Tomu, kdo v plné výši nárok prodal

Komu pomoci dokážeme:

  • Tomu, kdo požádal v zákonem stanovené lhůtě o vydání znárodněného majetku
  • Tomu, kdo prokáže rodinnou vazbu na vlastníka v době odnětí

V případě potřeby pomůžeme zdarma dohledat dokumentaci 

V minulosti se často stávalo, že výše nároku byla chybně vyčíslena, s čímž máme osobní zkušenosti. Podle aktuálních čísel téměř 90 tisíc restituentů, popřípadě jejich dědiců, již bylo vypořádáno. Pokud mezi ně patříte, můžeme vaše nároky bezplatně prověřit a celý proces znovu otevřít.

Jestliže máte nároky vyčísleny na „0“, doporučujeme je nechat zkontrolovat. Z doposud prověřovaných případů oceněných nároků jsme zjistili, že většina z nich měla být několikanásobně vyšší.

Zajímá vás něco ohledně restitučního procesu? Potřebujete poradit nebo prověřit restituční nárok?  Náš spolek si zakládá na férovém přístupu a maximální transparentnosti. Kontaktujte nás a my se vám obratem ozveme.

Další aktuality

Spojte se s námi

Prověřujeme restituce po celém území České republiky.

Potřebujete poradit? Máte zájem o bezplatné prověření vašeho restitučního nároku? Vyplňte prosím údaje níže a jeden z našich kolegů se vám brzy ozve zpět.

Chci prověřit svůj nárok